Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

CADOURI GARANTATE

PENTRU COMENZI MAI MARI DE 250 RON
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Automatizari posibile cu sistemul de Casa Inteligenta

Asa zisul BMS sau mai popular “casa inteligenta’ este un concept pe presupune o centrala care primeste informatii de la o serie de senzori, si prin intermediul scenariilor facute la programarea initiala, transmite comenzi la relee on of sau direct la consumatorii electrici.

Mai nou pe piata a aparut un limbaj international de comunicare  wireless denumit Z-wave. Sub acest limbaj au aparut pe piata din ce in ce mai multi producatori care isi echipeaza aparatele cu relee capabile sa comunice in acest limbaj.  Iata o parte din acesti producatori :

Fibaro – produce unitati centrale de comanda, senzori , relee – in prezent acest producator se numara printre liderii si pionierii acestei tehnologii

36870

Dafoss – produce termostate cu comunicare Z-wave si perfect adaptati la centralele Fibaro

38366

Fakro – produce motoare pentru ferestre de mansarda, care au incorporat releu z-wave

38316

Popp- producator de sirene, statii meteo, electro vane Z-wave

38314

etc etc

Cum spuneam si mai sus, prin intermediul unitatilor centrale (fibaro sau orice alt producator de unitati z-wave) se pot face comenzi catre alte relee z-wave indiferent de producatorul acestora, deoarece toate comunica wireless prin tehnologie z-wave.

Unitatea centrala comunica cu senzorii si releele si in paralel poate fi comandata din telefonul mobil via internet sau local. Astfel sistemul BMS lucreaza pre programat dupa anumite scenarii dar si comandate manual de la diatata prin telefon via internet.

Iata cateva scenarii care se pot face

-controlul programat in functie de orar al climatizarii. Asta presupune relee  care sa intrerupa alimentare sursei de caldura  si de senzori de temperatura care sa comunice informatii centralei,  in functie de setarile facute aceasta din urma sa poata da comenzi de pornit oprit releului on/off al incalzirii in pardoseala sau termostatului de pe calorifer.

Senzorii de temperatura pot fi chiar senzori de geam, sau senzor de miscare care au incorporat in plus fata de functia principala si senzorul de  temperatura.

Diferiti senzori pot fi vazuti aici.

36904 (1)

 

 

 

 

 

Relee sau termostate aici 

36911 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt scenariu se poate face cu senzori de miscare si de geam care pot da semnal  de efractie centralei iar centrala sa trimita comanda de pornire sirenei z-wave.

38313

Alt scenariu de control acces ar putea folosi semnalul gps al telefonului asociat centralei, iar cand acesta se apropie de casa, centrala sa dea coamanda automata de deschidere a portilor de garaj sau chiar a ialei de deschidere a usii

38319

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scenarii se pot face foarte multe, comenzi automate de iluminare, comenzi automate de inchidere feretre mansarda sau jaluzele automate, toate pornite de la niste informatii oferite de senzori sau de la comenzi date manual prin telefon sau tableta, in urma carora se pot declansa scenarii simple on/off sau programate cu fel de fel de conditii. Exemplu de conditie – pornirea irigatului gradinii dupa ora prestabilita dar numai cu conditia ca afara sa nu ploua( aceasta informatie din urma fiind oferita de statia meteo)

 

Ești electrician sau ai nevoie de echipamente electronice?

Accesează magazinul nostru online cu peste 300.000 de produse. Ai echipamente de calitate pentru toate proiectele și soluții practice și sigure pentru casa ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi articole din aceeași categorie

Cabluri rezistente la foc nhxh

  Cablurile rezistente la foc sunt cunoscute dupa codificatia NHXH aceasta este continuata de FE180/E90 sau FE180/E30, indicativele E30 respectiv E90 reprezinta timpul in minute de rezistenta la foc deschis.

Citește mai mult »

Sisteme de topire a zapezii

Pentru acesasta situatie se pot folosi doua variante de produse electrice : Covorase –   sunt concepute special pentru topirea zapezii in parcari, pe alei, pavaje, trepte,  poduri, acoperisuri, etc in deplina siguranta.                     Sistemele de topire a zapezii sunt cabluri de incalzire fie impletite in forma de covoras, numite Covorase de Topire a Zapezii, fie doar in forma de cablu.

Citește mai mult »