Tipuri de conexiuni electrice in doze

O instalatie electrica buna depinde in foarte mare proportie de solutia aleasa pentru conexiunile in doze. Evident ca foarte importante sunt protectiile alese (sigurantele automate) , tipul de aparataj ( prize intrerupatoare), calibrare corecta a sectiunii conductorilor electrici, dar toate acestea depind de o conectare foarte buna in doze.

In trecut, cu mult ani in urma, singura solutie de conexiune in doza era rasucirea si cositorirea conductorilor electric. Acest tip este folosit destul de frecvent chiar si in ziua de azi, dar acest proces este unul mai anevoios si care necesita o atentie deosebita la curatarea conducotriloe electrici. In plus necesita mai multe scule de lucru.

O alta metaoda de conexiune in doza este clema cu surub, recomandata acolo unde se conecteaza circuite electrice cu sectiuni mai mari, de regula conductori de peste 4mmp.

Clema rapida, acest sistem este unul de ultima generatie, foarte practic si comod, dar cu o lunga lista de comentarii, la inceput acest tip de conexiune nu a fost foarte agreeat de multi electricieni. Dar in urma studiilor, testelor si nu in ultimul rand a puneri in practica, azi din ce in ce mai multi electricieni apeleaza la acest tip de conexiune. In acest sens pe Grupul Electricienilor Facebook a fost realizat un sondaj care atesta acest clasament.

Sondajul poate fi vazut aici:

https://www.facebook.com/groups/grupulelectricienilor/permalink/1129797930521052/

Cautare in grup dupa subiectul : ”┬áCe tip de conexiune electrica folositi in dozele de legaturi?”

Atentie, acest tip de conexiune electrica este recomandat pentru circuite cu incarcare normala.

Demonstratie video cu rezistenta conexiunii electrice la clemele rapide aic:

Summary
Tipuri de conexiuni electrice
Article Name
Tipuri de conexiuni electrice
Description
O scurta trecere in revista a modalitatilor de conexiune electrica in doze.
Author
Articolul a fost postat in Fara categorie. Adauga la Bookmark acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *