Solutii pentru alimentare motoare electrice din generator

Un demaror progresiv pentru motorul asincron este un dispozitiv utilizat pentru a porni treptat și controlat un motor asincron (sau motor cu inducție). Aceste motoare sunt utilizate într-o varietate de aplicații industriale și comerciale, de la mașini industriale până la pompe și ventilatoare.

Funcția principală a unui demaror progresiv este de a reduce șocul electric și mecanic asupra motorului și echipamentelor conexe atunci când motorul este pornit. În loc să furnizeze instantaneu tensiunea completă și curentul de pornire la motor (ceea ce ar putea cauza fluctuații mari în curent și tensiune și ar putea duce la deteriorarea echipamentelor), un demaror progresiv crește treptat tensiunea și curentul către motor, permițând astfel motorului să accelereze într-un mod controlat.

Acest tip de dispozitiv este util în situațiile în care un motor de mari dimensiuni trebuie să fie pornit fără a crea fluctuații bruște în alimentarea cu energie electrică. De asemenea, poate proteja motorul de suprasarcini și poate prelungi durata de viață a acestuia, prin reducerea uzurii și a tensiunilor mecanice în timpul procesului de pornire.

Demaroarele progresive pentru motoarele asincrone sunt folosite în industrie pentru a gestiona pornirile și oprirea motoarelor mari într-un mod eficient și sigur.

Summary
Solutii pentru evitarea declasarii protectiilor la pornirea unui motor
Article Name
Solutii pentru evitarea declasarii protectiilor la pornirea unui motor
Description
Funcția principală a unui demaror progresiv este de a reduce șocul electric și mecanic asupra motorului și echipamentelor conexe atunci când motorul este pornit
Author
Articolul a fost postat in Casa inteligenta, Electricitate ecologie, Fara categorie, Protectii electrice , sfaturi ,diverse. Adauga la Bookmark acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *