Senzori de miscare tipuri de tehnologie utilizata

Pe piata exista la aceasta ora extrem de multe modele de senzori de miscare in special pentru comanda iluminatului, cu diferite tipuri de fixare si diferite unghiuri de detectie. Pentru alegerea corecta a unui senzor de miscare este foarte important sa se tina cont locul

unde se va utiliza si de asemeni sistemul de prindere pentru determinarea corecta a unghiului de detectie. Cele mai intalnite moduri de prindere sunt pe tavan cu unghi de detectie al 360 grade sau pe perete cu unghi la 180 grade. Dar extrem de important in alegerea unui senzor este si tipul de tehnologie utilizat, in sensul ca exista simpli senzori cu infrarosu dar exsita senzori si cu alte tehnologii avansate cum ar fi ultrasunetele sau inalta frecventa sau chia si o tehnologie de ultima ora Camera Senzor recunoastre faciala , tehnologie dezvoltata  de un mare producator de senzori din lume si anume Steinel, despre care putem spune cu mandrie ca o mare parte din productie o are in Romania unde lucreaza cu peste 600 de angajati.

Conform celor de la la Steinell si nu numai pe piata se gasesc urmatoarele tehnologii uzuale de senori de miscare :

1 Senzor de miscare cu detectie Infrarosu

 

 

 

 

 

 

 

este cel mai vechi sistem de detectie , se bazeaza pe detectia corpurilor care emit radiatie calorica, are o buna detectie tangentiala (atunci cand cineva se deplaseaza paralel cu senzorul)  dar mai slaba radiala( atunci cand cineva se indreapta direct spre senzor)

http://www.materialeelectrice.ro/search?q=senzor+infrarosu

Modele de senzori cu infrarosu se pot vedea aici

2 Senzori de miscare cu detectie  cu ultrasunete

 

 

 

 

 

 

 

Senzor de miscare profesional, detectie ultrasunet, ideal pentru cladiri publice la interior,camere cu lungimi mari,coridoare.

Acesti senzori combină cele mai bune calități de ale detectorului cu ultrasunete, făcându-l unul dintre cele  de cele mai inovatoare și sensibile  detectoare de prezență în lume cu un unghi de 360 ​​°.

Ideal pentru montaj in tavan la o inaltime recomandata intre 2,5 – 3,5 m.

Modele se pot vizualiza aici 

3 Senzori detectie  miscare cu ajutorul tehnologiei de masura prin inalta frecventa

 

 

 

 

 

 

 

Acest tip de detectie cu tehnologie de  înaltă frecvență funcționează complet independent de temperatură și poate pătrunde sticlă, lemn și pereți subtiri.

Se recomanda la comanda iluminatului din scarile de bloc. Acest tip de senzor permite montarea in orice pozitie, el practic emitand unde in intreaga incapere si nu necesita expurea lui direct la corpul in miscare pentru a detecta prezenta. Practic poate vedea si dupa scara, chiar daca directia catre corpul in miscare este obturata.

 

Summary
Senzori de miscare tipuri de tehnologie utilizata
Article Name
Senzori de miscare tipuri de tehnologie utilizata
Description
Descriere pe scurt a tehnologiilor de detectie miscare utilizate de senzorii disponibili pe piata romaneasca
Author
MaterialeElectrice.Ro
Articolul a fost postat in Electricitate ecologie, Fara categorie, Iluminat. Adauga la Bookmark acest link.