Este avantajoasa incalzirea electrica in pardoseala ?

Despre acest tip de incalzire electrica in pardoseala, la prima vedere, s-ar putea spune ca este un sistem “energofag” datorita puterii electrice totala instalata . In continuare voi incerca sa demontez acest mit.

In primul rand tin sa sublinez ca este foarte adevarat faptul ca totalul puterii electrice instalate depaseste cativa kw cu usurinta asta datotira faptului ca necesarul electric instalat pe metru patrat este de aproximativ 150w indiferent daca incalzirea se face prin conductor, covor sau folie. Asftel ca pentru o suprafata de 100 mp se pot instala chiar  si 15Kw (situatie total gresita de altfel) , lucru care la prima vedere poate insemna foarte mult. Tendinta utilizatorului, inainte de a cumpara un asftel de sistem este sa faca un calcul rapid de genul urmator : Suprafata totala, sa zicem, 100mp X 15Kw putere totala consumata pe ora  X 0.55 lei / KW pret mediu energie  = 8.25 lei / ora total cost energie pentru incalzire locuinta. Acest lucru nu suna foarte bine pentru nici un consumator, dar aici intervin elementele esentiale de care nu trebuie uitat :

– incalzirea in pardoseala are o latenta foarte mare, practic un spatiu o data incalzit inmagazineaza foarte mult timp energia termica realizata. Daca imobilul are o izolatie buna la pereti, dar mai ales la pardoseala si tavan, atunci energia termica acumulata se pastreaza mult mai mult timp si mentinerea acesteia la o temperatura constanta se face cu un consum mai mic de energie electrica.

-coeficientul de simultaneitate este foarte foarte avantajos , altfel spus, in utilizare, intregul sistem  va functiona simultan ,uneori, doar pentru jumatate din suprafata instalata; functionarea la capacitatea totala instalata se va face doar la punerea in functiune pentru prima data sau la fiecare inceput de sezon rece

-suprafata care trebuie acoperita cu folie sau cabluri pentru incalzire, nu este egala cu suprafata utila a casei, in primul rand este ncecesara o retragere de 10-20 cm fata de peretii camerelor, sub cada, obiecte sanitare, mobilier fix (buctatrie) , incalzirea nu trebuie montata, sub paturi , dulap sifonier, se poate instala o putere mai mica de 150w / mp . Astfel din 100 mp utili locuibili ai unei locuinte se poate ajunge chiar si la 70mp necesari pentru sistemul de incalzire. De aici rezulta faptul ca inmultirea suprafetei utile de locuit  cu puterea / metru patrat de incalzire, este total gresit.

Cateva elemente si conditii care pot face din incalzirea electrica in pardoseala un argument forte in alegerea ei ca si solutie:

–  Dotarea cu un sistem performant de monitorizare si gestiune temperatura pe cat mai multe zone. Este foarte recomandat ca incalzirea electrica in pardoseala sa fie impartita pe cat mai multe zone alimentate separat. Practic daca avem o suprafata mai mare de 10mp , sa zicem 14mp este recomandat ca alimentarea sa se faca separat pentru cate 7mp in parte, in acest fel cu o gestionare amanuntita de temperaturi, se poate ca in unele perioade pe aceiasi incapere de 14mp sa functioneze doar jumatate. Sistem presupune mai multi senzori de temperatura montati intr-o camera. Practic multe zone, multi senzori inseamna economii insemnate de energie, iar acest tip de gestiune nu ineamna neaparat o investitie costisitoare daca automatizarea si controlul se face prin sistem de centrala “”casa inteligenta”” si micro senzori. Detalii despre aceste produse inteligente puteti vedea aici 

Cu un sistem de casa inteligenta se pot face foarte multe optiuni :

scenarii predefinite in functie de gradul de utilizare al locuintei, un exemplu ar fi programare de functionare dupa orar, cat timp locutorii sunt plecati de acasa temperatura sa fie diminuata, iar la sosirea aestuia temperatura sa revina la limitele setate. Comanda manuala de la distanta via internet, oprire de urgenta a incalzirii in cazul in care exista ferestre deschise, etc etc

Mai jos puteti viziona cateva avantaje ale sistemului inteligent de gestiune

-daca locuinta este in constructie se recomanda o izolare a pardoselii cu minim 5 cm de polistiren extrudat. Astfel caldura produsa de instalatia de incalzire in pardoseala, va emana in camera nu in pamant.

-montajul cablurilor de incalzire in pardoseala sa se faca cat mai aproape de suprafata de contact. Suprafata de contact, pe cat posibil, sa fie din elemente bune conducatoare de energie termica ( gresie), se recomanda evitarea placarii pardoselii cu parchet sau dusumea, deoarece lemnul este un bun izolator si acesta va impiedica emanarea caldurii in camera. In cazul pardoselilor de gresie, ideal este ca montajul cablurilor electrice sa se faca in adeziv, imediat sub placa de gresie.

banner3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Un avantaj al acestui siteme este montajul extrem de usor la costuri extrem de mici, practic cablurile electrice sau covorul poate fi aplicat chiar de un fiaiantar, fara a mai fi nevoie de instalatorul termic. Practic se elimina o mare parte din costurile de manopera.

Explicatii cu privire la montaj puteti vede in videoclipurile de mai jos

 

-Curentul electric este o energie foarte usor de obtinul la aceasta ora, in ziua de azi, productia acestuia fiind realizata prin foarte multe mijloace inepuizabile, cum ar fi vantul sau radiatia solara. Este cunoscut faptul ca orice om, in ziua de azi, poate apela la sistemele fotovoltaice sau eoliene, pentru a produce singur energia necesara. Stiut este faptul ca viitorul se bazeaza, in special, pe curent.

-Orice alt tip de energie termica obtinuta din gaze, carbuni, lemne, motorina etc, este o resursa epuizabila si foarte poluanta., in comparatie cu energia electrica care este o enerice curata si din ce in ce mai usor de obtinut.

-Nu in ultimul rand, incalzirea in pardoseala ofera confort sporit locuintelor

Pentru detalii si oferte vanzare si montaj complet automatizat va stam la dispozitie la nr de telefon 0729 900 935 , departament tehnic.

 

Summary
Inclazirea electrica in pardoseala, principii si avanataje
Article Name
Inclazirea electrica in pardoseala, principii si avanataje
Description
De ce este foarte avantajos si competitiv un sistem complet de incalzire in pardosela electrica
Author
Articolul a fost postat in Casa inteligenta. Adauga la Bookmark acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *