Casa inteligenta moft sau necesitate?

In ultimii ani pe  piata a aparut fenomenul de Casa Inteligenta asa zisa tehnologie Smart Home sau BMS (Building Management System). In realitate este o ramura din automatica industriala aplicata la cladirile rezindentiale. Practic cu ajutorul unei  centrale programate se pot gestiona si automatiza orice circuite electrice din cladire.

Am observat ca majoritatea prezentarilor video, reclamelor cu privire la sistemul de Smart Home, prezinta cum o persoana se trezeste dimineata jaluzele se ridica, cafeaua este pregatita etc etc, practic majoritatea mesajelor duc catre beneficiile confortului la superlativ. Totul este automatizat, functional, si transforma locuinta in ceva miraculos extrem de intuitiv cu obiceiurile si nevoiele locatarilor.

Ghidati de majoritatea prezentarilor am fi tentati sa asociem Sistemul Smart Home cu o serie de beneficii in privinta confortului. Acest lucru este perfect adevarat, INSA consider ca ar mai fi de luat in calcul cateva super avantaje cu privire la securitatea si preventia oferita de un sistem Smart Home . Mai jos prezint cateva ideei pentru care orice familie ar trebui sa se gandeasca la sistemul Smart Home :

  • cu ajutorul unui senzor de Monoxid de Cabon se poate evita o potentiala intoxicare sau mai rau cu gaze emanate de un semineu pe lemne, soba defecta , aragaz etc – practic un senzor de monoxid de carbon ne poate salva viata, acesta detecteaza gazul toxic, trimite smenale la o centrala care poate porni un ventilator, poate da un sms, mail alerta sonora sau de orice natura. Concluzie PROTECTIE ANTI AXFISIERE CU CO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • PROTECTIE LA INCENDIU. Senzorul de fum detecteaza prezenta fumului in incinta sau orice schimbare brusca de temperatura ( acesta functie o au numai senzorii de ultima generatie, acestia au aparut datorita faptului ca exista materiale care nu produc fum toxic iar un senzor de fum normal nu ar detecta pericolul, tip de material foarte des intalni in cadirile publice). Orice mesaj de alerta se trimite la centrala care declanseaza scenarii predefinite si porneste alertarea. Ca si scenarii predefinite ar fi activarea unor sirene simultan cu un sistem de stingere automat.

 

 

 

 

Senzor de vibratii – exista un senzor care poate detecta orice vibratie a pamantului in cazul unui cutremur, cu ajutorul acestei infomatii se pot activa porti automate de deschidere, inchidere vane de gaz , alarmare locatari etc

 

 

 

 

 

 

 

Protectie la inundatie. Cu ajutorul senzorului de inundatie se poate detecta aparitia apei si declansa un scenariu de inchidere automata a robinetului central de alimentare cu apa

 

 

 

 

 

 

 

 

In concluzie cu un sistem Smart Home se pot obtine mult mai multe avantaje. Cu Smart Home putem avea Confort , Economie , Ecologie  si nu in ultimul rand Securitate, poate ar fi fost mai bine ca prezentarile sau reclamele acestor sisteme sa se faca incepand de la securitate.

Sistemele smart home nu sunt un moft ci o necesitate!

Summary
Case inteligente moft sau necesitate ?
Article Name
Case inteligente moft sau necesitate ?
Description
Prezentare scurta motive pentru care ar trebuie sa alegem sistemele Smart Home. Sistemele smart home nu sunt un moft ci o necesitate!
Author
MaterialeElectrice.ro
Acest articol a fost postat pe Casa inteligenta si a fost etichetat de . Bookmark the permalink.